Opdatering af wifi

UFO llignenede access punkt i loftOpdatering 12:30: Alle enheder er nu opdateret (undtaget dem der var slukket)

I forlængelse KRACK sårbarheden som bl.a. DR skrev om den 17. oktober har Ubiquiti udsendt rettelser til wifi enhederne (UFOen, vi har inde i husene). Jeg opdaterer derfor de enheder, som er tændt søndag d. 22. oktober, fra kl. 11.

Jeg benytter samtidig lejligheden til at opdatere de øvrige enheder, så alt i alt vil der forekomme en eller flere afbrydelser a 5 til 25 minutters varighed mellem kl. 11 og 13.

KRACK sårbarheden betyder, at du fremover skal være ekstra forsigtig, hvis du har en ældre mobiltelefon eller bærbar med en gammel Windows. Alt der ikke længere modtager system opdateringer er sårbart.  Hvis du er et sted, hvor nogen i nærheden ønsker at aflytte f.eks. dit password, kan de med et program på deres egen telefon aflytte alt datatrafik mellem din telefon og nettet.

At være forsigtig betyder at du skal huske at se efter, at website du udveksler fortrolig information med (f.eks. din bank) kører https. Oftest ses det ved at din browser viser en grøn eller lukket hængelås foran adressen.