Tilmelding til fiberpuljen

Alle der har vist interesse i at få fibernet på Østmøn skulle nu have modtaget et brev fra Fibia med link til en bindende tilmelding at blive tilsluttet fibernettet. Har du ikke modtaget brevet, men er interesseret og bor på Østmøn, kan du også benytte samme tilmelding. Som vi i bestyrelsen har gjort rede for tidligere, så er vores løsning den næstbedste, vi anbefaler derfor at alle tilmelder sig dette nye forsøg på at få privat fiber til Østmøn.

Vilkårene i nærværende forhåndstilmelding, som står når man klikker på “Det med småt” nederst, er at fiberpuljen giver et stort tilskud til tilslutning. Man kan således maximalt komme til at betale 2000 for selve tilslutningen – og denne udgift kan tilmed trækkes fra i skat. Derefter kan man nøjes med 6 måneders til billigste takst. Jeg tror kun vi får denne chance for øge brugs- og salgsværdien af vores huse/område en gang.

Sammenholdt med vores bindingsperiode , der løber lidt over 2 år endnu, er der selvfølgelig en sandsynlighed for en periode med overlab, hvor vi alle kommer til at betale for 2 forbindelser.

Men for det første, dette er en ansøgning om at komme i betragtning til puljen, så du er kun forpligtet hvis Fibia ruller fiber ud – og det er jo heller ikke vores erfaring at Fibia rykker samme dag som man skriver under. Så mon ikke vi får god gavn af vores forening/forbindelse et godt stykke tid endnu.

Skulle Fibia derefter beslutte at rulle fiber ud over Østmøn, vil vi fra bestyrelsens side forsøge at genforhandle vores aftale. Som vi ser det, kan Fibia privat jo kan lave en solid besparelsen ved at overtage det fiberrør som Fibia erhverv nu har til Bakkegården.

Når I ansøger skal I ikke angive jeres nuværende hastighed ud fra hvad klinte.net leverer, da vi ikke er en offentlig leverandør. I skal derimod angive den hastighed I så i praksis dengang I havde en adsl løsning, eller som tjekditnet.dk angiver til “Mindst 2/0,5 Mbit/s”

Sidst men ikke mindst, den halvdel af udstyr vi har indkøbt til foreningen, som sidder inde  i vores huse,  kan med fordel genanvendes på Fibias forbindelse.

Dette indlæg blev udgivet i Alternativer den af .
Klaus

Om Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager