Så er de første på

Det har været et par travle uger for de aktive på klintenettet, hvor vi har rodet med at få det tekniske til at fungere. Jeg beklager, at jeg ikke har fået taget mig tid til at holde jer opdateret her på bloggen.

I den sidste uges tid, efter at Fibia endelig fik sat gang i fiberen, har vi kørt test på 2 forbindelser. En til formandens hus og en til kassererens 🙂

Vi har mødt en del flere udfordringer end vi lige havde forudset. Jeg havde i forvejen ret gode erfaringer med den forrige model trådløse forbindelse fra Ubiquiti. Da vi skulle til at etablerede os her, var der kommet en ny hurtigere model. Da en hurtigere forbindelse forlænger levetiden på vores net, besluttede vi at satse på den. Men desværre sendes nye modeller jo tit på markedet uanset børnesygdomme, så det har taget lidt tid at finde ud af at navigere omkring disse.

En anden udfordring viste sig at være nogen kraftige radioforstyrrelser. som fik vores system til at stå og skifte frekvens. Måske fra militærets radar oppe på klinten, vi ved det ikke med sikkerhed. Her fik jeg heldigvis god hjælp fra Ubiquiti chat support, og vi ser nu ud til at have en stabil løsning.

Vi mangler nu kun at få nogen få på, så når det passer med, at I og jeg er i Busene igen samtidig, får vi lige jer på.

Skærmdump af Fibia test 57 mega bit download og 25 op

Test af hastighed i primetime 5G Wifi

De fleste oplever i størrelsesordenen 30 -50 Mbit, når man kobler op via wifi. Kobler man sig på med ledning, kan man få op til 95 Mbit afhængig af, hvor mange andre der belaster nettet samtidig.

Skærmdump af Fibia test 93 mega bit download og 94 op

Test af hastighed i primetime, forbundet med kabel via switch til udendørs antennen.

Dette indlæg blev udgivet i Teknik, Tidsplaner den af .
Klaus

Om Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager