Trådløst?

Er det pålideligt, må man det og hvor langt rækker det?

En trådløs forbindelse (med udstyr der er beregnet til det) er på korte afstande intet problem. Udstyret er det samme som benyttes på Samsø og har rækkevidder på adskillige kilometer. Med de rigtige antenner er det I praksis kun jordens krumning der sætter rækkevidden.

Fri sigt er hvad der kræves, og det er et problem hvis huse, bakker eller træer er i vejen.

Ellers giver det en ret stabil forbindelse, kun i tilfælde af under MEGET kraftige tordenskyller kan der være kortvarige udfald, især på større afstande (f.eks. til gårdene udenfor Busene). Derudover kan overisning eller især tø-sne på antennen være et problem.

Der er ingen juridiske problemer med at fordele signalet, hverken fra internet leverandørens side, eller med hensyn til de benyttede radioer frekvenser.

Internet leverandøren er Waoo erhverv, som er adskilt fra Fibia privat. De har mundtligt bekræftet at man må fordele signalet som man vil. De ser ikke nogen forskel på om  Bakkegården fordeler til sine værelser eller sender det ud til huse i nærheden. Det er op til os i foreningen at opfylde eventuelle myndighedskrav til logning.

Hvad angår brugen af radio, sender udstyret på samme frekvenser som trådløse routere og mikrobølgeovne, disse bånd står det frit at benytte.

I kan se en beskrivelse af Samsø løsningen her: Samsø nettets teknik

Dette indlæg blev udgivet i Teknik den af .
Klaus

Om Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager