Klinte.net exit (den avancerede)

Med udgangen af året lukker Fibia erhverv for forbindelsen – jeg ved ikke om det sker automatisk præsis til nytår, eller om de gør det manuelt en af de kommende dage. Som vi snakkede om ved sidste møde, vil vi I løbet af foråret pille udstyret ned og sætte det til salg.

Nogen af jer har ønsket fortsat at benytte switch og Wifi UFO’en i på Jeres nye fiber forbindelse. Det kan gøres på flere måder, men grundlæggede skal de begge nulstilles for at fungere sammen med Jeres nye Icotera router fra Fibia.

For at switchen kan benyttes, skal klinte.net opsætningen fjernes. Det gøres nemmest ved at benytte reset knappen som anvist i manualen. Nu er switchen ligesom en “dum” switch og alle 5 porte kan benyttes frit. Den kan forbindes til Icotera routeren og man kan så komme i kontakt med den på https://192.168.1.20 (Se manual for login og ydeligere opsætning). Den må nu ikke længere forbindes til den udendørs antenne.

Når switchen er reset, vil den ikke sende strøm til accesspunkt og antenne, for at få strøm UFO’en igen, vælges fanebladet Port i switchens web interface og POE aktiveres for kun den port UFO’en er forbundet til.

UFO llignenede access punkt i loft

For at få UFO’en til at samarbejde med Icotera routeren, er det samme procedure. Find reset knappen og hold den inde i mere end 5 sek. Herefter kan UFO’en sættes op som I ønsker ifølge manualen. Man kan også planke Fullrates vejledning her på Youtube.