Bredbåndspuljen i spil

Efter mange måneders ventetid kom bredbåndspuljen endelig i spil, og vi har i bestyrelsen diskuteret hvad det betyder for os. Alle os der nu er tilsluttet klinte.net kæmpede jo længe for at få Fibia til at til at tage Busene med, dengang de planlagde, hvor der skulle lægges fiber på Østmøn. Først da alt håb om at Fibia ville levere til Busene var slukket, gik vi i gang med vores lille lokalnet.

Vi ser i bestyrelsen sådan på det at:

  • alle andre teknologier end fiber til hjemmet er uinteressante i forhold til hvad vi nu har etableret
  • får bredbåndspuljen nogen til at tilbyde fiber til hjemmet i vores område, vil bestyrelsen indstille til generalforsamlingen at foreningen afvikles i takt med at de forpligtelser foreningen har indgået udløber.
  • vi mener derfor at husene i foreningens dækningsområde stadig kan medregnes som aftagere i et eventuelt projekt, som planlægger at søge midler fra puljen.
  • bestyrelsen har ikke umiddelbart kræfter til igen at være drivende kraft i at overtale Fibia til at levere på Østmøn. Vi håber andre vil træde til.

Viser det sig stadig umuligt at få fiber til hjemmet på Østmøn, foreligger der en anden situation. Bestyrelsen vil så overveje at udarbejde et projekt som gør det muligt at søge midler fra puljen, til at dække en større del af Østmøn. Enten i nærværende forenings regi, eller i samarbejde med andre interesserede parter.

Kontakt venligst bestyrelsen, hvis du vil have uddybet vores synspunkter, eller er interesseret i et samarbejde omkring det at skaffe bredbånd til folk på Østmøn.

Dette indlæg blev udgivet i Alternativer den af .
Klaus

Om Klaus

Linux og teknik nørd, lettere religiøs opensource tilhænger. Har arvet og istandsat min mors hus i Busene, en af de skønneste pletter på Danmarkskortet. Til daglig er jeg system administrator på IT Universitetet på Amager